Massage

Arabische massages
Arabische massages

Arabische of Bedoeïenenmassages komen uit Jordanië.

Ik (Brenda van den Brink) kwam sinds mijn reizen naar Jordanië al snel in aanraking met de geneeswijzen van de Bedoeïenen. Ik merkte dat deze geneeswijzen en therapieën  een zeer welkome afwisseling waren op de massages (Zweedse- en sportmassage en shiatsu) die ik al veel uitvoerde. Het resultaat was ronduit verbluffend bij de cliënten die ik eenmaal weer in Nederland met deze massages behandelde.

De docent in mij heeft alles duidelijk uitgewerkt in trainingsmanuals om ook andere massage-therapeuten te scholen in de Arabische massage technieken. Zodat zij ook hun cliënten verder kunnen behandelen met meer resultaat.

De massages zijn niet nieuw, sommige zoals de Kasaath Hawa worden zeker al 3000 jaar uitgevoerd.

Arabische massage trainingen

Je kunt kiezen of je de training wilt volgen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland of in Jordanië in de woestijn. Meer informatie over de locatie en de trainers Cathy, Hanneke en Brenda vindt je op deze pagina. Of neem persoonlijk contact met ons op.

Alle massages zijn dag-trainingen. Bij de prijs, rond de 150 euro is de lunch inbegrepen evenals water, thee en koffie. Je ontvangt bij iedere training een instructiemanual.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie over de betreffende massages.

Hammam rituelen en massage

In 2006 begon het hammam ritueel in Wellnesscentra en Spa’s door te dringen. Heel wat centra zijn door ons opgeleid. Er is verschil tussen een Marokkaanse, een Turkse en een Arabisch Hammam ervaring. Hammam is een uitgebreide scrub met zeep massage.

Kasaath Hawa

Het begon allemaal met de Kasaath Hawa. Kasaath Hawa is een massage ritueel. Gebruik makend van glazen en vuur ontstaat er een vacuum op de huid welke de energie en lymfe stromingen reguleert. Het resultaat is meer dan alleen ontspanning, het past ook thuis in een detox programma. Bovendien kun je met deze therapie ontdekken waar het probleem zich in het lichaam bevind dat aanleiding geeft tot de klachten van de cliënt.

Khiaahh Milh (zoutpuntmassage)

Je kunt mijn verbazing voorstellen toen ik Bedoeïenen Dode Zee zout pakketjes die op stempels lijken zag gebruiken op pijnlijke punten van het lichaam. Onbewust waren dit allemaal punten op de meridianen. Nu gebruiken we de Khiaahh Milhh om blokkades in de meridianen te verwijderen om weer energie te geven aan het lichaam.

Jade Stone

Voor het ontwikkelen van de Jade Stone massage ben ik de woestijn in getrokken om in alle rust te kunnen voelen wat de jadestones kunnen betekenen voor het lichaam, de geest en de emoties. Met jadestones bereik je een heel ander niveau als met de gebruikelijke massage therapieën. De frequenties die zich in de steen bevinden resoneren op celniveau. Masseren met jadestones kan de trillingen in de cel en lichaamsweefsels (die door wat voor reden uit balans zijn geraakt) op een hoger niveau brengen. De cellen en weefsels gaan weer normaal reageren en het lichaam hervind de gezonde status.

Honing Massage

Zelf ben ik dol op echte! honing. Een natuur product door de bijen gemaakt. Zowel inwendig als uitwendig zijn er met de beste nutriënten uit de natuur schitterende resultaten mee te verkrijgen. Het is een zeer intensieve massage die gebruik maakt van de “plakkracht” van honing. Veel toxinen worden vrijgemaakt in het bindweefsel en zo verwijderd. Honing massage past in een detox programma, werkt afslankend en verminderd rimpels.

Edelsteen workshop en massage

Er zijn Bedoeïenen die speciale stenen dragen als een soort amulet om zich te beschermen tegen allerlei ziekten. Ook worden deze stenen vaak verwerkt aan de tuigage van hun geliefde kamelen en paarden. Iedere steen draagt haar eigen karaktereigenschappen om vervolgens lichamelijke, mentale en spirituele aandoeningen te helen. Je leert welke steen welke eigenschappen heeft en hoe je kunt testen welke steen het beste past bij een massage.

Detox

Je kunt je nog verder verdiepen in de detox met speciale buikmassages en kruidensupplementen voor de darm.

Anti-Cellulite

Je leert een zeer diepgaande massage voor de plaatsen waar zich cellulite voordoet.

De geheimen van de Dode Zee

Het zout en de zwarte modder uit de Dode Zee zijn uitermate geschikt om bij massage therapie te gebruiken om de losgemaakte afvalstoffen sneller af te voeren.

Erotische massage?

Absoluut niet!

Arabische massages behoren tot de Chinese en Ayurvedische massages. Allen werden duizenden jaren voor onze tijd gecreëerd.

In de pers

Wellness in de Wadi Rum, Jordanië.

La Cure, massage culturen over de grens

jordaanse massage artikel profnail

Khiaahh Milhh 1

Khiaahh Milhh 2

Jade Stone Massage

Hammam

Wellness Rituelen voor lichaam en geest

Vurige massage met glas