De Dode Zee en wellness

www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
 
De Dode Zee is al sinds eeuwen een wellness en spa centrum. Van de minerale rijkdom uit de Dode Zee werd reeds in de oudheid melding gemaakt. In die tijd werd de kracht van het water en de modder uit de Dode Zee reeds erkend als gezonde verzorging voor lichaam en geest. Bekende bezoekers van de Dode Zee waren de Bijbelse koning Herodes, de Romeinse keizer Vespasianus en de Egyptische Cleopatra, koningin van de Nijl. In de voetsporen van deze gerenommeerde bezoekers, kwamen vele mensen naar de Dode Zee in de afgelopen tweeduizend jaar.

Het is geen wonder dat de Dode Zee mineralen, zouten en spoorelementen een enorm toepassingsgebied hebben, niet alleen voor de huid. Producten uit de Dode Zee maken het lichaam gezond.

Dode Zee mineralen worden aanbevolen bij psoriasis, reuma, astma, gewrichtsontstekingen, eczeem, stress, hoofdpijn, acné, sproeten, haaruitval, roos, extreem droge huid, eeltvorming, kloven, huidirritaties, stofwisselingsstoornissen, spierpijn, ondersteuning bij herstel van de huid (bijv. na gewichtsverlies), bovendien wordt de huid soepeler en strakker door de voedende, verzachtende, vochtherstellende, zuiverende en elasticiteitsverbeterende elementen.

Ze brengen een gevoelige huid tot rust, helpen tegen een schrale ontstoken huid, tegen jeuk en roodheid. Mineralen zoals zink laten wondjes sneller genezen.

Het zeezout ontspant het lichaam en geeft dit nieuwe energie.

Meer lezen over de Dode Zee?

De Dode Zee

Belangrijkste klimatologische kenmerken

Waarom is de Dode Zee zo zout?

Mineralen