Detox met La Cure Dode Zee cosmetica

Detox betekent ontgiften, het afvoeren van giftige stoffen.

Giftige stoffen in de huid

Krijg je nu echt zoveel gifstoffen binnen? Bedenk dat alles waarvan je teveel inneemt problemen op de huid kan veroorzaken. Als je lever en nieren teveel te verwerken krijgen en/of hun taak niet goed kunnen uitvoeren dan kan het lichaam ervoor kiezen om gifstoffen via de huid te lozen. Dit is waarneembaar in de vorm van roodheid, pukkeltjes, eczeem, irritatie.

Gezonde voeding

Allereerst is het belangrijk naar je voeding te kijken, een heel simpel dieet advies is om uitsluitend verse en niet geraffineerde voedingsmiddelen te eten. Lees eens de ingrediëntenlijst op voorverpakte voedingsmiddelen. Continue Reading…

Sprekende ogen

La Cure, Eye Treatment. www.brendasjordan.com
La Cure, Eye Treatment. www.brendasjordan.com
 
De ogen zijn de spiegels van de ziel. Oog cosmetica is een hulpmiddel om de tere huid rondom de ogen te voeden, te verzorgen en in optimale conditie te houden. Rimpeltjes, kraaienpootjes, wallen, donkere plekken en mee-eters krijgen zo minder kans om zich te ontwikkelen.

Ogen en innerlijke schoonheid

Sprekende ogen zijn je innerlijke schoonheid die de buitenwereld ziet. Daar kan geen crème of make-up iets aan veranderen. Wie je bent straal je uit. Toch zijn er trucjes om altijd stralende ogen te hebben. Continue Reading…

Feestdagen geschenken

La Cure, Purifying Amethyst Wellness Ritual, www.brendasjordan.com
La Cure, Purifying Amethyst Wellness Ritual, www.brendasjordan.com
 
Beauty en Wellness cadeaus zijn zeer gewaardeerde geschenken voor de feestdagen.

Het is niet altijd makkelijk om een passend cadeau te vinden voor iemand die je wilt verwennen en alles al heeft. Toch wil je een bijzonder en vaak persoonlijk cadeau geven waar iemand blij mee is.

Verzorgings, beauty en wellness artikelen zijn altijd een goede keus. Continue Reading…

Haaruitval en de Dode Zee mineralen

Haaruitval of  Alopecia Androgenica is de meest voorkomende vorm van haaruitval of haarverlies.

De hoofdhuid bevat ongeveer 100.000 haren waarvan je er iedere dag 100-150 verliest. Dat is een normaal patroon. Deze post gaat over meer dan normale haaruitval, zichtbaar als haarverlies en kale plekken.

Het maakt uit of je een man of een vrouw bent. Over het algemeen hebben mannen meer last van haaruitval dan vrouwen. Continue Reading…

Dode Zee zwarte modder

Wat maakt de zwarte modder of black mud uit de Dode Zee nu zo bijzonder?

Het geheim zit in de samenstelling die uniek is in de wereld. Daarom wordt de zwarte modder ook toegepast bij vele huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, psoriasis en acne.

Black Mud mask

De voornaamste eigenschappen voor de huid zijn regeneratie (huidverjonging), hydratering bij een vochtarme huid en zuiverend bij bijvoorbeeld acne. Het zwarte moddermasker is peeling en masker ineen. Wrijf het maar eens uit op je huid en je zult merken dat het een beetje een schurend effect heeft. Wanneer je het masker afneemt zie je meestal dat de huid mooi lichtroze is en zacht aanvoelt als een babyhuidje. Dat komt omdat het masker de bloedsomloop stimuleert, dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd. Continue Reading…

Whitening, bleken van de huid

Hoe maak je de donkere huid veilig lichter? Hoe kun je pigment bleken? Hoe kun je een onregelmatig gepigmenteerde huid egaliseren? Dat zijn vragen waarvoor enorme interesse is.

Verboden ingrediënt: hydrochinon/hydroquinine

Er is veel te doen over hydrochinon/hydroquinone, een omstreden ingrediënt in Whitening Creams dat in grote delen van de wereld verboden is. Zo ook in Europa, Japan, Australië en Zuid-Afrika. Continue Reading…

Shea butter in Papaya Body butter van La Cure

Het belangrijkste ingrediënt naast de Dode Zee mineralen in Papaya Body Butter is de Shea Butter waar deze post over gaat.

De Papaya Body Butter is heerlijk romig en zacht waardoor ik meteen verliefd ben geworden op dit product. Na water bestaat de Papaya Body Butter voor het grootste gedeelte uit shea butter.

De Sheaboom (Karitéboom, Afrikaanse boterboom)

Wetenschappelijke naam Butyrospermum parkii.

De Sheaboom wordt 10-15 meter hoog. Bloeit pas na het 20ste jaar en vanaf een leeftijd van 30-50 jaar geeft de boom haar vruchten. Dit kan zo 100 jaar voortduren. De vruchten zijn maar 4 cm en het is een heel procedé Continue Reading…

Ichthyosis vulgaris

La Cure, Ichthyosis vulgaris. www.brendasjordan.com
La Cure, Ichthyosis vulgaris. www.brendasjordan.com
 
Ichthyosis is een aandoening van de huid die vaak genetisch of erfelijk is. Kenmerk: de normale verhoorning van de huid is verstoord. In de volksmond wordt deze aandoening ook wel visschubbenhuid of vissenhuid genoemd en soms vergeleken met een olifantenhuid of reptielenhuid. Het is een ‘foutje van de natuur’ die een grote impact kan hebben op de persoon. De huid is zeer droog en er ontstaan, afhankelijk van de vorm vaak huidschilfers en huid barsten. De huid kan heel moeilijk water vasthouden en blijft schilferen.

Een kenmerk van Ichthyosis zijn de donkergekleurde onregelmatig gevormde en naast elkaar gelegen ‘vlakken’ op de huid.

Ichthyosis kan soms jeuken. Soms kan eczeem overgaan in ichthyosis of omgekeerd. Soms zijn er blaren aanwezig. Vaak komen eczeem, allergie, hooikoorts en ichthyosis gelijktijdig voor of wisselen elkaar af. Continue Reading…

Acne

Shashin Error:

No photos found for specified shortcode
Acne is een vervelende huidaandoening die helaas veel voorkomt en waar heel veel aan te doen is met de juiste aanpak en zonder agressieve middelen. Je kunt er zelfs helemaal vanaf komen.

Acne ontstaat meestal in de puberteit maar ook op latere leeftijd kan het nog veel voorkomen. Continue Reading…

Dode Zee zouten voor gezondheid van huid en lichaam

www.lacure.nl
www.lacure.nl
 
De Dode Zee, een van de zoutste ‘zeeën’ ter wereld

Het is geen wonder dat het Dode Zee zout bijna overal ter wereld verkrijgbaar is. De zee, eigenlijk is het een meer, is een van de zoutste ter wereld met meer dan 35% zouten en mineralen. Je kunt het gehalte aan mineralen niet vergelijken met andere zeeën. Vooral het hoge gehalte magnesium doet wonderen voor de huid en de algehele gezondheid van het lichaam, waardoor het gebruik van Dode Zee zout een belangrijk voordeel is ten opzichte van het zout van andere zeeën.

Behandeling en indicaties om het Dode Zee badzout te gebruiken

Het pure Dode Zee zout is in te zetten bij veel behandelingen, gebruik dan de witte variant. De geurende Dode Zee badzouten zijn voor een heerlijk ontspannend bad.

Indicaties om Dode Zee zout in te zetten: psoriasis, reuma, astma, gewrichtsontstekingen, eczeem, stress, hoofdpijn, acné, sproeten, haaruitval, roos, extreem droge huid, eeltvorming, kloven, huidirritaties, stofwisselingsstoornissen, spierpijn, ondersteuning bij herstel van de huid (bijv. na gewichtsverlies), bovendien wordt de huid soepeler en strakker door de voedende, verzachtende, vochtherstellende, zuiverende en elasticiteitsverbeterende elementen.

Basische lichaamsverzorging Continue Reading…