Whitening, bleken van de huid

Hoe maak je de donkere huid veilig lichter? Hoe kun je pigment bleken? Hoe kun je een onregelmatig gepigmenteerde huid egaliseren? Dat zijn vragen waarvoor enorme interesse is.

Verboden ingrediënt: hydrochinon/hydroquinine

Er is veel te doen over hydrochinon/hydroquinone, een omstreden ingrediënt in Whitening Creams dat in grote delen van de wereld verboden is. Zo ook in Europa, Japan, Australië en Zuid-Afrika. Ook de FDA (Food & Drug Administration) die het middel heeft toegelaten in de USA is terughoudender geworden en nu kun je het product niet meer overal vrij verkrijgen.

La Cure, Whitening Treatment.  www.brendasjordan.com
La Cure, Whitening Treatment. www.brendasjordan.com
 
Waarom is hydrochinon omstreden?

Het zou huidkanker kunnen veroorzaken en pigmentvlekken (ochronosis), dit is een ophoping van donker pigment in het bindweefsel. Te herkennen aan grijze en of geelachtige vlekken.

Veilige ingrediënten: Aspergillus ferment,  Butyrospermum parkii (Shea butter), Pyrus malus (appelextract)

Wat kun je verwachten van La Cure Brightening Cream? Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar veilige ingrediënten. En daarbij is het handig om wat meer over de pigmentontwikkeling in de huid te weten, zie alinea hieronder.

Aspergillus ferment: Natuurlijk gewonnen ingrediënt door de fermentatie van Aspergillus, een schimmel. Remt de tyrosinase activiteit in het lichaam en na verloop van tijd vermindert het de melanine productie in de huid en vervagen de bruine kleur en pigmentvlekken.

Butyrospermum parkii (Shea butter): Verbleekt de huid enigszins en bevat een natuurlijk zonnefilter SPF 2-6. Zie het artikel over Shea butter.

Pyrus malus: Appelextract is een fruitzuur, zoals citroenzuur en werkt als peeling op de huid, wat meteen de blekende werking verklaart. Bevat vitamine C en polyfenolen (anti-oxidanten). Appel extract is ook een van de stoffen die nu onderzocht wordt op het gebied van celcommunicatie. Een nieuwe richting in de werking van cosmetica ingrediënten. Celcommuniserende ingrediënten hebben de mogelijkheid om een huidcel te vertellen om zich beter te gedragen, te handelen zoals een gezonde huidcel dat zou doen. Ook stoppen ze andere schadelijke stoffen een een cel te vertellen zich slecht of abnormaal te gedragen, of blokkeren schadelijke cellulaire routes of stoffen. Celcommunicerende ingrediënten vullen antioxidanten aan om de huidcel functie te verbeteren .

La Cure, Skin Disorders and Diseases. www.brendasjordan.com
La Cure, Skin Disorders and Diseases. www.brendasjordan.com
 
Werking pigment in de huid

Pigment wordt gevormd door melanine die actief is in de onderste laag (de basale laag) van de opperhuid. Melanine wordt geproduceerd door de melanocyten. Bij activatie door zonnestralen wordt melanine onder invloed van het enzym tyrosinase in pigment omgezet dat de bruine kleur geeft aan de huid. Bescherming tegen de zon is essentieel in de aanpak van een over-gepigmenteerde huid.

Zonbescherming belangrijk

Wanneer je de huid lichter wilt maken is behalve een veilig Whitening product een goede zonbescherming noodzakelijk, ook gedurende de winter. Zon heb je nodig om vitamine D3 aan te maken. Maar dit procedé werkt zelfs beter op andere plaatsen van de huid dan gezicht en handen. Dus zorg wel dat je genoeg zonlicht opvangt op andere delen van je huid. Als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht zonder bescherming ben je weer terug bij af en duurt het  lang voordat het nieuw gevormde pigment is verdwenen. La Cure Sun Screen Cream SPF 30 biedt voldoende bescherming en kan direct als dagcreme op een gereinigde huid aangebracht worden. Bij niet zonnige (winter)dagen kun je ook La Cure Protective Day Cream gebruiken.

Brightening Cream
Brightening Cream

Wat is de beste aanpak bij het oplichten, bleken van je huid?

Behandeling

Behalve een goede Whitening Cream en zonnecrème gebruiken kun je veel meer doen. De meeste Whitening Creams verminderen de activiteit van het enzym tyrosinase waarbij na verloop van tijd de melanine afneemt. Het duurt enkele maanden (meestal 3-6) voordat overmatige pigmentatie uit de huid is verdwenen. Dit proces kun je versnellen door regelmatig scrubs toe te passen en maskers die de huid lichter maken te gebruiken. Lees meer over de Whitening behandeling en wat je zelf kunt doen. Wist je al dat je een sneller resultaat krijgt als je producten van één merk gebruikt? Die zijn namelijk op elkaar afgestemd en daarvan weten we uit ervaring hoe het resultaat zal zijn. Ook kun je advies inwinnen bij onze schoonheidsspecialisten.

Producten

Alle producten bevatten Dode Zee zouten en mineralen en deze staan erom bekend dat ze de huid lichter maken.

La Cure Brightening Cream: Dagelijks in de avond gebruiken op een gereinigde huid.

La Cure Sun Screen Cream SPF 30: Iedere ochtend op een gereinigde huid.

Huid reinigen met La Cure Gentle Cleansing Milk en Cooling Toner Cream, in de ochtend en de avond.

De huid scrubben met La Cure Facial Scrub Cream: Om de dag of bij een gevoelige huid wekelijks gebruiken.

Iedere week een masker met La Cure Black Mud, dit werkt blekend op de huid en werkt tegen huidveroudering.

Extra: La Cure Whitening Cream werkt ook bij een zwangerschapsmasker, vurige acne, littekens en bij striae.

La Cure, Moisturizing Therapy. www.brendasjordan.com
La Cure, Moisturizing Therapy. www.brendasjordan.com
 
Behandelingen met La Cure Dode Zee cosmetica

Onze schoonheidsspecialisten laten u graag kennismaken met gezichts– en lichaamsverzorging van la Cure Dode Zee cosmetica. Er is een selectie aan behandelingen waarin zij u graag adviseert. Ook kan zij u behandelen en adviseren bij huidaandoeningen- en ziekten.