Rosacea

La Cure, Rosacea. www.brendasjordan.com
La Cure, Rosacea. www.brendasjordan.com
 
Rosacea is een ontsteking van de huid. Vaatwandjes en zenuwuiteinden zijn daarbij betrokken. Rode aderen vormen een netwerk op de huid en ertussen zijn gelig witte vlekken gevuld met lymfe zichtbaar. Rosacea wordt daarom vaak verward met acne, maar heeft daar niets mee te maken.
Rosacea verschijnt meestal in de leeftijd tussen de 30 en 50 jaar. Het komt alleen in het gezicht voor. Bij vrouwen vooral op de wangen en kin, en bij de mannen meer rond de neus.
Het is belangrijk dat de diagnose vroegtijdig wordt gesteld omdat rosacea niet te genezen is. Hoe eerder een aanvang wordt gemaakt met de nodige zorg en producten hoe stabieler de rosacea zich zal houden.
Oorzaken zijn niet gevonden, maar mensen met een gevoelige huid zijn meer vatbaar om rosacea te ontwikkelen. Factoren die rosacea verergeren zijn: stress en vermoeidheid, alcohol en kruidig voedsel, vis en schaaldieren. Ook te veel warme dranken en veel koolhydraten. Opvliegers tijdens de menopauze kunnen rosacea verergeren.
Roken geeft meer kans op verslapping van de vaatwandjes, verkleving en het ontstaan van teleangiectasien.
Zonlicht verhevigt de doorbloeding, er treedt degeneratie van collageen (met inbegrip van verklevingen) en elastine op, vochtverlies uit de cellen en het lymfestelsel raakt ontregeld.
Verkeerde cosmetica kan rosacea verergeren.

Een ‘moeilijke’ huid die veel aandacht nodig heeft.

Thuis verzorging

– Is het kalmeren en verhogen van de weerstand van de huid.
– Gebruik voor het reinigen van de huid de Salt Soap of Cleansing Milk.
– Daarna afspoelen met lauw water.
– Day Cream SPF4 gedurende de dag, vermijd blootstelling aan de zon. Gebruik in ieder geval wanneer blootstelling aan de zon wordt verwacht de Sun Screen Cream SPF30.
– Moisturizing Cream ‘s nachts.
Zodra de huid goed op de producten reageert, beginnen met het gebruik van de Cooling Toner om de fijne bloedvaten te laten samentrekken.

Producten voor thuis

  • Salt Soap
  • Cleansing Milk
  • Cooling Toner
  • Day Cream SPF4
  • Sun Screen Cream SPF30
  • Moisturizing Cream