Detox met La Cure Dode Zee cosmetica

Detox betekent ontgiften, het afvoeren van giftige stoffen.

Giftige stoffen in de huid

Krijg je nu echt zoveel gifstoffen binnen? Bedenk dat alles waarvan je teveel inneemt problemen op de huid kan veroorzaken. Als je lever en nieren teveel te verwerken krijgen en/of hun taak niet goed kunnen uitvoeren dan kan het lichaam ervoor kiezen om gifstoffen via de huid te lozen. Dit is waarneembaar in de vorm van roodheid, pukkeltjes, eczeem, irritatie.

Gezonde voeding

Allereerst is het belangrijk naar je voeding te kijken, een heel simpel dieet advies is om uitsluitend verse en niet geraffineerde voedingsmiddelen te eten. Lees eens de ingrediëntenlijst op voorverpakte voedingsmiddelen. Van koekjes tot complete maaltijden zijn er zoveel onnodige ‘ingrediënten’ toegevoegd om de smaak en de kleur te verbeteren en te zorgen dat het product langer houdbaar is en er appetijtelijk uitziet, dit zijn géén stoffen die je nodig hebt. Werk in plaats daarvan uitsluitend met verse en natuurlijk gedroogde en bereide ingrediënten. Het zijn juist deze toevoegingen aan voorverpakte producten en drankjes waar je lichaam heftig op kan reageren.

Eet liever voldoende groente en fruit, dat zou het hoofdbestanddeel moeten zijn van je dagelijkse maaltijden. Voeg peulvruchten toe en rijst. Wees matig met vlees, kip en eet meer vis. Gebruik natuurlijke oliën zoals olijfolie. Als tussendoortje is fruit of gedroogd fruit (dadels, vijgen, rozijnen, appels, abrikozen en andere vruchten) heerlijk. Ook noten zijn een welkome aanvulling. Wees voorzichtig met brood, veel brood kun je geen echt brood meer noemen. Probeer brood te vinden dat op echt ambachtelijke manier is gemaakt en geen gemanipuleerde tarwe bevat, eventueel met zuurdesem. Probeer ook eens brood van andere granen. De smaak is veel voller en het geeft je veel langer een verzadigd gevoel.

Ook je drinken is belangrijk. Vermijd (teveel) koffie, gebruik groene en kruidenthee i.p.v. zwarte thee en gebruik geen suiker in thee en koffie. Drink alleen versgeperst sap en laat alle frisdrank staan. Drink daarnaast 1-2 liter zuiver water.

En zorg daarnaast voor voldoende slaap en regelmatige beweging in de buitenlucht.

Het eten van gezonde voedingsmiddelen die veel smakelijker zijn als alles wat je kant en klaar in de winkel koopt is op zich al een detox van het lichaam. Je zult je veel energieker voelen, een betere concentratie krijgen, minder last hebben van allerlei vage klachten die vaak veroorzaakt worden door de stofwisselingsorganen.

Nieren en lever als ontgiftingsorgaan, huid, longen en darmen als uitscheidingsorgaan.

Nu je ziet dat de huid net zo belangrijk is als de darmen, longen, lever en de nieren als uitscheidingsorgaan kun je verder met het gezond maken van je huid zodat deze weer goed kan functioneren. Je zult zien dat als je bepaalde voedingsmiddelen laat staan en vervangt door werkelijke voedingsmiddelen zoals de natuur deze bedoelt heeft, je huid al enorm zal verbeteren. Neveneffect van het eten van een gezond dieet is dat je vanzelf die extra kilo’s kwijt raakt.

In het vetweefsel onder de huid worden bepaalde gifstoffen opgeslagen. Zolang het vetweefsel niet wordt afgebroken blijven deze gifstoffen op hun plaats zitten. Met bepaalde massages kun je het vetweefsel ‘bewerken’ zodat afvalstoffen losgemaakt worden en afgevoerd kunnen worden.

Ontgiften met cosmetica

Detox is een modewoord en vele fabrikanten gebruiken de term detox om hun producten een verkoop stimulans te geven die in meerdere gevallen helaas niet waar gemaakt kan worden. Een goede detox bestaat uit een verbetering van je voedingspatroon en zodat het innemen van giftige stoffen zoveel mogelijk wordt gereduceerd. Daarnaast is het van belang de giftige afvalstoffen die zich in je lichaam bevinden kwijt te raken en dat gaat niet vanzelf. Heb je al eens overwogen om een darmreiniging te (laten) doen?

Iedere huid is opgebouwd uit huidcellen. De huidcellen halen hun voeding uit het bloed dat continue rondgepompt wordt. Alles wat je eet komt uiteindelijk in het bloed terecht en dus ook in de huid. Wanneer de lever en de nieren het aanbod aan ‘foute’ voedingsmiddelen niet aankunnen wordt de huid ingezet als afscheidingsorgaan en komen deze ‘foute’ stoffen dus in de huid terecht. Dit kan irritatie geven, rode vlekken, pukkeltjes, acne, een gevoelige huid en op de lange duur zelfs huidallergie en eczeem.

Hoe kan cosmetica hier een rol in spelen. Cosmetica wordt immers op de huid aangebracht en niet gegeten. Dode Zee mineralen komen uit de natuur en de huid bevat veel van deze mineralen van zichzelf. Omdat de zouten en mineralen uit de Dode Zee zijn opgelost in water en ‘herkend’ worden door de huid zal de huid makkelijk tekorten aan mineralen en zouten kunnen opnemen uit de cosmetica om zo tekorten aan te vullen. De Dode Zee mineralen hebben de eigenschap om daar waar nodig hun werk te doen en is in staat de benodigde mineralen en zouten waar een tekort aan bestaat op te nemen. In ieder product zijn ongeveer 35 verschillende Dode Zee mineralen en zouten verwerkt. De huid neemt de juiste mineralen op waar een tekort aan is. Je huid kan dus ook voedingsstoffen opnemen om de huidcellen weer in balans te brengen zodat ze weer goed kunnen functioneren. Klachten zullen verbeteren en in veel gevallen verdwijnen, de snelheid is afhankelijk van het aantal gifstoffen dat zich in de huid bevind.

Het toevoegen van mineralen is een belangrijke factor bij detox van het lichaam. Mineralen kunnen zich binden aan de gifstoffen om zo een in water oplosbare stof te krijgen die afgevoerd en uitgescheiden kan worden met behulp van de nieren. Dus voldoende water water drinken is bij een detox kuur heel belangrijk.

Detox van de huid

Laat je huid iedere dag in aanraking komen met de 100% pure Dode Zee mineralen. Dat kan door iedere dag een bad te nemen met daarin opgelost 250 gram (1 zakje) Bath Salts, totdat de klachten verminderen. Daarna rustig afbouwen tot eens per week een bad.

Heb je geen bad dan kun je een oplossing maken van een lepel Bath Salts en 250 g water. Met een spons wrijf je het hele lichaam in met de oplossing en laat dit opdrogen. Dagelijks een afsponzing en bij verbetering rustig afbouwen tot eens per week.

Black Mud

Zwarte Modder uit de Dode Zee heeft de eigenschap om snel afvalstoffen uit de huid te verwijderen. Neem na een massage (waarbij veel gifstoffen worden losgewerkt) een lichaamspakking met de Black Mud. Veel afvalstoffen worden direct afgevoerd. Vergeet niet om na iedere massage voldoende water te drinken om ook op die manier afvalstoffen sneller af te voeren zodat deze niet in het lichaam blijven rondzwerven en zich weer op een andere plaats vestigen of bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken.

www.brendasjordan.com
www.brendasjordan.com
 
Massages om te ontgiften

Dé massage om te ontgiften is de Kasaatha Hawa (Arabische massage). Met glaasjes wordt een vacuüm gecreëerd op de huid die tot 10 centimeter diep kan reiken. Op deze manier worden in het onderhuidse bindweefsel processen op gang gebracht die ervoor zorgen dat afvalstoffen losgewerkt worden en door de huid worden afgevoerd of in de bloedbaan worden opgenomen en door de nieren worden afgevoerd (bij voldoende water). De meest gebruikte ‘term’ is dat men zich lichter (in kilo’s) voelt na de massage. Afhankelijk van het aantal afvalstoffen wordt de massage wekelijks herhaald. Na de massage volgt een lichaamspakking met Black Mud, de Zwarte modder uit de Dode Zee.

Detox voor wie?

Wanneer kun je overwegen om je lichaam te ontgiften?

Bij overgewicht, chronische vermoeidheid, lusteloosheid, depressies, hoofdpijnen, migraine, huidproblemen, darmproblemen, menstruatieproblemen, slechte stoelgang, hoge bloeddruk, huidproblemen.

Waarom detox?

Wat kun je bereiken met een detox kuur?

– Meer energie en vitaliteit.

– Vermindering lichaamsgewicht.

– Betere spijsvertering en stoelgang.

– Stralende huid.

– Meer weerstand tegen ziekten.

– Verbetering uithoudingsvermogen, meer spierkracht.

– Levenslustiger, creatiever, meer helder van geest.

– Bloeddruk verbetering. Balans bloedsuikergehalte. Balans cholesterolspiegel.

– Verbetering en soms verdwijnen van eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

– Verminderen of verdwijnen van hoofdpijn en gewrichtsklachten.

– Verdwijnen gas in darmen en een plattere buik.

– Minder rugklachten.

– Minder menstruatieklachten.

– Versterken zintuiglijke waarneming.

– Meer energie en beter concentratie.

Intensieve detox

Met een verbetering van het voedingspatroon en het toevoegen van mineralen aan de huid zul je een grote verbetering merken. Je kunt nog een stapje verder gaan met een intensieve detox van de darmen (darmreiniging) en een aanvulling van vitaminen en mineralen.

Indien je daar meer over wilt weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Detoxvakantie

Detox terwijl je kunt relaxen en genieten van de woestijn in Jordanië. Een 12-daagse reis met veel massage, met een detox programma, een bezoek aan de Dode Zee en Petra en rustgevende activiteiten.

Als je contact opneemt sturen wij je graag vrijblijvend het programma en de details van de reis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *