Dode Zee zwarte modder

Wat maakt de zwarte modder of black mud uit de Dode Zee nu zo bijzonder?

Het geheim zit in de samenstelling die uniek is in de wereld. Daarom wordt de zwarte modder ook toegepast bij vele huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, psoriasis en acne.

Black Mud mask

De voornaamste eigenschappen voor de huid zijn regeneratie (huidverjonging), hydratering bij een vochtarme huid en zuiverend bij bijvoorbeeld acne. Het zwarte moddermasker is peeling en masker ineen. Wrijf het maar eens uit op je huid en je zult merken dat het een beetje een schurend effect heeft. Wanneer je het masker afneemt zie je meestal dat de huid mooi lichtroze is en zacht aanvoelt als een babyhuidje. Dat komt omdat het masker de bloedsomloop stimuleert, dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd.

Dode Zee zwarte modder wordt aanbevolen bij:

Dode Zee mineralen worden aanbevolen bij psoriasis, reuma, astma, gewrichtsontstekingen, eczeem, stress, hoofdpijn, acne, ichthyosissproeten en pigmentvlekken, haaruitval, roos, extreem droge huid, eeltvorming, kloven, huidirritaties, stofwisselingsstoornissen, spierpijn, ondersteuning bij herstel van de huid (bijv. na gewichtsverlies), bovendien wordt de huid soepeler en strakker door de voedende, verzachtende, vochtherstellende, zuiverende en elasticiteitsverbeterende elementen.          

Ze brengen een gevoelige huid tot rust, helpen tegen een schrale ontstoken huid, tegen jeuk en roodheid. Mineralen zoals zink laten wondjes sneller genezen.

Verschil tussen de modder en het Dode Zee zout

 • De modder is rijk aan mineralen en enzymen, nodig voor de stofwisseling in en om de cellen. Deze enzymen bevorderen de opname van de mineralen.
 • Modder heeft invloed op de vorming van rode bloedlichaampjes en stimuleert  de bloedcirculatie, dit bevordert de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof in de huid en afvoer van afvalstoffen, wat zich laat zien in een betere doorbloeding. De huidskleur verbetert en ziet er fris en gezond uit.
 • Modder werkt vochtafdrijvend, heeft invloed op het onderhuids vetweefsel, kan afvalstoffen afvoeren.
 • Modder helpt de opperhuid te reinigen door de dode huidcellen te verwijderen.
 • Modder zuivert en voedt de huid met mineralen uit de Dode Zee.
 • Modder herstelt de elasticiteit van de huid, en geeft haar een jongere en zachtere uitstraling.
 • Modder vertraagt het ontstaan van rimpels in het gezicht, verzacht lijntjes zoals “kraaienpootjes” en verbetert de huidstructuur.
 • Modder werkt pijnverdrijvend.
 • Modder herstelt en vernieuwt de huid en maakt haar gezond.
 • Modder maakt de huid stralend en zacht.
 • Modder helpt diep zittende huidproblemen te verwijderen zoals acne, psoriasis, eczeem en sproeten.

Wat maakt Dode Zee zwarte modder zo speciaal?

Het geheim zit in de rijke elementen van de zwarte modder, die Dode Zee zouten en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, natuurlijke teer, en siliciumverbindingen bevat. Het natuurlijk silicaat in de modder (zodat je het kunt toepassen op uw huid en kunt laten drogen en uitharden) is verantwoordelijk voor het masker effect.

De reden waarom er zo’n hoge concentratie van zouten en mineralen in de zwarte modder zit komt doordat de warme woestijnzon het Dode Zee water verdampt, de zouten en mineralen worden geabsorbeerd in de modder op de bodem van de zee. Dit slib wordt geëxtraheerd en verpakt nadat onzuiverheden zijn verwijderd.

Hoe gebruik je Dode Zee modder?

Als masker voor het gezicht en de hals. Als plaatselijke toepassing, op de huidaandoening of bij reuma en artritis of als complete bodywrap, inpakking van het lichaam.

Conclusie

Dode Zee modder voedt de huid met essentiële mineralen die uw huid nodig heeft. Wanneer de modder opdroogt op de huid trekt het mogelijke giftige stoffen uit de huid en past dus perfect in een detox kuur. Modder heeft bovendien sterke anti-aging eigenschappen. Zuivert de huid van mee-eters en acne en heeft anti-bacteriële eigenschappen.

www.lacure.nl
www.lacure.nl
 
Behandelingen met La Cure Dode Zee cosmetica

Onze schoonheidsspecialisten en masseurs laten u graag kennismaken met gezichts– en lichaamsverzorging van la Cure Dode Zee cosmetica. Er is een selectie aan behandelingen waarin zij u graag adviseert. Ook kan zij u behandelen en adviseren bij huidaandoeningen- en ziekten.

Waar zijn de producten verkrijgbaar? 

Via webshops en bij onze schoonheidsspecialisten en masseurs.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *