Mineralen

www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
www.lacure.nl
 
Als een van ‘s werelds zoutste watermassa’s, heeft de Dode Zee heeft een zoutgehalte van 33,7% en een mineraal dichtheid van 1,24 kg / L, waardoor zwemmen moeilijk is en floaten makkelijk. Onderstaande mineralen en veel meer komen voor in La Cure Dode Zee cosmetica.

Ontdek hier de belangrijkste mineralen:

Bromide

 
Bromide is een natuurlijke pijnstiller en kalmeringsmiddel, ontspant de spieren en verlicht aanvallen vooral bij astmapatiënten. Het heeft een rustgevend en kalmerend effect op het zenuwstelsel. Broom vermindert spierstijfheid door de ontspannende werking.

Calcium

 
Calcium is het mineraal dat in de grootste hoeveelheid in het lichaam terug te vinden is. Het is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het skelet. Daarnaast heeft het een regulerende werking op de bloeddruk, is het betrokken bij het bloedstollingsproces en speelt het een rol in de overdracht van zenuwimpulsen. Ten slotte is calcium ook onmisbaar voor een goede hartfunctie.

Chloor

Chlorine
Chlorine
 
Chloor wordt ook wel chloride genoemd. Dit mineraal is essentieel voor de productie van maagzuur. Bovendien activeert chloor de reinigende werking van de lever, zodat afvalstoffen beter uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Daarnaast helpt dit mineraal de longen bij de uitscheiding van kooldioxide, is betrokken bij het transport van hormonen en onderhoudt het de gezondheid van de pezen en gewrichten.

Chroom

Chromium
Chromium
 
Chroom wordt ook wel chromium genoemd. Dit mineraal is betrokken bij de productie van HDL-cholesterol in de lever. In tegenstelling tot het schadelijke LDL-cholesterol, heeft deze vetachtige stof juist een positieve invloed op onze gezondheid. Het is immers in staat om de aanslag van LDL-cholesterol van onze vaatwanden te verwijderen. Daarnaast helpt chroom mee om koolhydraten in energie om te zetten en reguleert het de opname van insuline door de lichaamscellen. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat suikerpatiënten en mensen met een lage bloedsuikerspiegel gebaat zijn bij wat chroom.

Fosfor

Phosphorus
Phosphorus
 
Fosfor is een belangrijk bestanddeel van botten en tanden en is tevens onmisbaar voor een goede werking van verschillende hormonen en de vitaminen uit het B-complex. Dit mineraal zorgt voor een goed functioneren van het zenuwstelsel en regelt mede het transport van vetten in het lichaam.

IJzer

IJzer is een mineraal dat een belangrijke rol in het lichaam speelt. Het levert een essentiële bijdrage aan het zuurstoftransport, de vorming van rode bloedlichaampjes, de energieproductie en de verhoging van de lichamelijke weerstand.

Jodium

 
Het spoorelement jodium is een bouwsteen van de schildklierhormoon thyroxine, dat bij alle stofwisselingsprocessen in het lichaam is betrokken. In het bijzonder concentreert deze stof zich daarbij op het verbranden aan een teveel van vetten. Verder zorgt jodium voor het behoud van een gezonde huid, haar en nagels en stimuleert het de aanmaak van het goede HDL-cholesterol door de lever. Jodium werkt desinfecterend, en afdrijvend.

Kalium

Potassium
Potassium
 
Kalium is vooral belangrijk voor de cellen, maar ook voor de elektrische functies in het lichaam. Als zodanig is het noodzakelijk voor een normale groei en opbouw van de spieren. En zorgt tevens voor de water en pH-balans in het huidweefsel. Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de zenuwgeleiding en spierfunctie en draagt bij aan een gezond hartritme.

Koper

 
Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Het zet ijzer om in hemoglobine. Dit is de pigmentstof van rode bloedlichaampjes die aan bloed zijn rode kleur geeft. Daarnaast helpt koper bij de opbouw van eiwitten en enzymen en zorgt het voor een optimale werking van het zenuwstelsel.

Natrium

 
Natrium helpt om zich te ontdoen van de dode huidlagen, en is een steunfactor in de permeabiliteit en celregeneratie. Het helpt om vocht vast te houden voor het behouden van flexibiliteit en om een droge, schilferige huid te voorkomen. Bovendien is natrium belangrijk voor een optimale werking van de spieren en zenuwen, de productie van maagzuur en een gezond hartritme. Dit mineraal is net als kalium nauw betrokken bij de vochthuishouding van het lichaam. Het enige verschil is, dat kalium deze taak in de cellen verricht en natrium daarbuiten.Tenslotte is natrium ervoor verantwoordelijk, dat calcium en andere mineralen in het bloed opgelost blijven.

Seleen

Selenium
Selenium
 
Seleen wordt ook wel selenium genoemd. Seleen is uitermate belangrijk voor het behoud van gezonde bloedvaten. Dit mineraal vormt de kern van het enzym glutathionperoxidase. Een krachtige antioxidant die de bloedvaten en het membraan van de rode bloedlichaampjes beschermt tegen aanvallen door vrije radicalen. Voldoende selenium biedt dus bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Voorts heeft selenium een regulerende werking op de bloeddruk, verhoogt het de weerstand en helpt het mee met de afvoer van giftige metalen uit het lichaam. Tenslotte speelt selenium een belangrijke rol bij de vorming van het co-enzym Q10. Een stof die de laatste tien jaar meer en meer in de belangstelling staat. Wetenschappers hebben ontdekt, dat Q10 verantwoordelijk is voor de omzetting van voedingsenergie in lichaamsenergie.

Magnesium

Magnesium
Magnesium
 
Magnesium wordt beschouwd als het “anti-stress” mineraal, een natuurlijke kalmerend middel dat problemen in spieren, bloedvaten en hart-en coronaire problemen aanpakt. Magnesium is in staat om energie cellen vrij te maken, essentieel voor de stofwisseling. Bijvoorbeeld, aangenomen wordt dat mensen met psoriasis, een uitgesproken tekort aan magnesium hebben. Het is een belangrijke voedingsstof voor hersencellen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies en spanningen en gaat mentale vermoeidheid tegen. Bovendien versterkt magnesium het geheugen en concentratie. Magnesium is ook betrokken bij het vrijmaken van energie uit onze voeding, het goed functioneren van het zenuwstelsel en spieren en het vormen van sterke botten en tanden.

Zink

Dit mineraal is verantwoordelijk voor het behoud van een goede weerstand, van belang voor een goede hersenfunctie en maatgevend voor een optimale celvernieuwing. Zink speelt een essentiële functie in nog 200 andere biologische processen in het lichaam. Het helpt bij de genezing van wonden.

Zwavel

 
Zwavel is een onderdeel van voor de mens onmisbare aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten, deze eiwitten nemen deel aan de opbouw van het zenuwweefsel en de hersenen. Ook de opperhuid bevat zwavel, die nodig is voor het verhoorningsproces vanwege de keratolytische werking. Het vindt toepassing bij seborroïsch eczeem en acné, het heeft een zwak bacteriostatische en fungistatische werking. Over de zwavelstofwisseling in het lichaam is weinig bekend.

Meer lezen over de Dode Zee?

De Dode Zee

Belangrijkste klimatologische kenmerken

De Dode Zee en wellness

Waarom is de Dode Zee zo zout?