Kasaath Hawa

Kasaath Hawa bedoeïenenmassage
Kasaath Hawa bedoeïenenmassage

Kasaath Hawa is een massage ritueel met behulp van glas en vuur om een vacuüm op de huid te creëren die de energie- en lymfestromen regelt. Het resultaat is ontspanning en ontgifting.

Kasaath Hawa

De Kasaath Hawa maakt deel uit van het Bedoeïenen-erfgoed, het is een voorrecht en eer voor mij is om hen na te streven en de massage over te brengen. De techniek van deze massage is overgedragen van vader tot zoon, van moeder tot dochter. Door mijn leven tussen Bedoeïenen heb ik de mogelijkheid gehad om deze specifieke techniek te leren, die een therapeutisch niveau bereikt.

Indicaties Kasaath Hawa

Preventief effect

In de Bedoeïenen-traditie is preventie het primaire doel. Door de harde en primitieve omstandigheden van het leven in de woestijn is het behoud van de gezondheid van het lichaam een ​​overlevingsomstandigheid. Dit is de rol van de gemeenschap.

Als we dit gegeven naar onze westerse samenleving overdragen, past deze massage perfect, omdat we onder extreme druk leven. In ons stressvolle leven ondermijnen we onze gezondheid sterk. Individualisme leidt soms tot isolatie. In de westerse cultuur ontbreekt regelmatig het wezenlijke contact met de gemeenschap die zorgt voor anderen, op essentiële psychologische en fysieke niveaus.

In het kort, de Kasaath Hawa brengt gezondheid: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Indicaties

Speciaal aanbevolen om pijn, schouderpijn en rugpijn te behandelen, hoofdpijn, gastro-intestinale symptomen, slechte spijsvertering, pijnlijke menstruatie. Ook nuttig tegen longziekten, vooral astma en chronische verkoudheid, griep en hoest.

Het wordt gebruikt bij de behandeling van cellulitis en voor afslanken, evenals tijdens detoxprocessen.

Contra-indicaties

Niet te gebruiken op gebieden van de huid die ontstoken zijn, of in geval van hoge koorts, krampen of bloedende beschadigingen. Vermijd het buikgebied en de achterrug tijdens de zwangerschap.

Rituelen met Kasaath Hawa

De massage begint met een mineraliserend voetenbad met Dode Zee -kristallen. Wij voegen rozemarijn kruiden of olie toe die stimulatie en verkwikking brengt.

De spectaculaire en intense glas- en vuurbewerking komt daarna, werkend op de  lymfe-, bloed- en energiestromen van het lichaam. Stress, pijn en tastbare blokkades verdwijnen. Je voelt je diep ontspannen, zowel lichaam als geest.

Ten derde wordt je rug behandeld met natuurlijke La Cure Black Mud uit de Dode Zee. Deze modder verbetert de bloedsomloop, beïnvloedt het onderhuidse vetweefsel en werkt vochtafdrijvend.

Amber wordt dan op het zonneplexus geplaatst. Amber werkt vooral door de solar plexus chakra, als een opwarmend effect op ons hele lichaam. Amber bevordert vitaliteit, stimuleert de stofwisseling, is inspirerend en geeft vreugde. Amber verzacht reumatische pijn, maagkrampen en buikpijn, maar is ook nuttig bij diverse huidziekten, ademhalingsproblemen en allergische aandoeningen.

Terwijl de zwarte modder en amber hun effect hebben, wordt uw gezicht verzorgd met drukpuntmassage, een bescherming tegen veroudering. Het vermindert ook hoofdpijn en slapeloosheid, ontsteking van het voorhoofd- en de neusholtes.

Wat gebeurd er met het lichaam?

De Kasaath Hawa massage, soms ook wel cupping genoemd, richt zich op de beweging van bloed, qi-energie en lichaamsvloeistoffen, zoals lymfe die rond de weefsels in het lichaam circuleert.

Oosterse therapieën zeggen dat pijn verband houdt met de stagnatie van deze vloeistoffen. Deze stagnatie kan het gevolg zijn van verwondingen of stress. Door de zuiging van de glazen op de huid worden energie en bloed getrokken naar een plaats waar de ontwrichtte energie het lichaam door de poriën kan verlaten.

De Kasaath Hawa werkt op het bindweefsel, waar een enorme activiteit heerst. Voedingsstoffen uit het bloed, afval van cellen, hormonen en zenuwimpulsen zijn veel processen die in het bindweefsel gebeuren. Het metabolische afval kan vervolgens slakken en pathogenen activeren. Het immuunsysteem wordt overbelast en schade aan lichaamscellen is een feit. Dit maakt veel chronische ziekten moeilijker te genezen.

De therapie werkt ook op de meridianen van het lichaam. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waar energie door stroomt naar elk deel van het lichaam, naar elk orgaan en elk weefsel. Deze massage is waarschijnlijk de beste manier om de meridianen te openen.

De Kasaath Hawa massage zorgt voor een vacuüm op de huid en zuigt vloeistof van bloedvaten naar onderliggende weefsels. Weefsels geven hun toxinen vrij, het lymfestelsel wordt geactiveerd met een reinigingsactie en degene die de massage ontvangt, voelt zich lichter en ontspannen. Het vacuüm versterkt de aderen, slagaders en capillairen, waardoor de zuivering wordt geactiveerd. Het stimuleert de huidcellen, die meer zuurstof kunnen absorberen voor een betere celmetabolisme, en de huid wordt vernieuwd. Het vermindert de lijntjes en verbetert de spieren.

Kasaath Hawa is de beste diepte massage mogelijk, want het is aangetoond dat de werking ervan zo diep als 10 cm onder de huid gaat. De techniek is erg handig en veilig, en kan gemakkelijk geleerd en geïmplementeerd worden in gezondheidspraktijken.

Arabische massage trainingen

Je kunt kiezen of je de training wilt volgen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland of in Jordanië in de woestijn. Meer informatie over de locatie en de trainers Cathy, Hanneke en Brenda vindt je op deze pagina. Of neem persoonlijk contact met ons op.

Alle massages zijn dag-trainingen. Bij de prijs, rond de 150 euro is de lunch inbegrepen evenals water, thee en koffie. Je ontvangt bij iedere training een instructiemanual.