Honing massage

Honing Massage
Honing Massage

Honing Massage brengt de beste voeding van de natuur in het lichaam. Een intensieve massage met behulp van de “kleverige kracht” van honing om het lichaam te ontdoen van veel toxines in het bindweefsel, ook te gebruiken bij afslanken van het lichaam.

Geschiedenis

Honing is zo oud als de tijd. In een Egyptische tombe is er een 3000 jaar oude muurschildering waarop een vrouw honing krijgt en gepakt wordt door bijen. Honing is altijd gebruikt als een middel voor gezondheid of als offer voor de goden. In Oud-Egypte werd het ook gebruikt bij de balseming van de doden. Er zijn ook geschriften uit Tibet waar overjarige honing onveranderd gebruikt werd. In Ayurveda, welke kennis zo’n 5000 jaar geleden terug gaat, wordt honing vaak gebruikt. Hippocrates zelf, als figuur van het westerse natuurgeneeskunde, was zeker een voorstander van honing. Vandaag zijn het vooral de Russen en Oost-Europeanen die bekend staan ​​om hun honingmassage.

Honing is al lang bekend om haar curatieve eigenschappen op huid en haar en vooral voor intern gebruik. In de keuken is het een populair ingrediënt. Honing laat wonden sneller en beter genezen. In het brandwonden ziekenhuis wordt vaak honing gebruikt. Het is gelukkig niet mogelijk om industriële honing te maken. Honing blijft een product van de natuur.

Indicaties

De honingmassage is effectief tegen reumatisme, artritis, slaapproblemen, slappe huid, chronische vermoeidheid, menstruatieproblemen, depressie, allergieën, gastro-intestinale symptomen (effectief tegen ziekten veroorzaakt door schimmels, vooral in de darm), chronische koude, stressvolle omgeving, overwerk, emotionele stress en allerlei drukkende- en negatieve emoties, overmatige vermoeidheid, overbelasting, cellulitis, hoofdpijn, rillingen en hoesten. De honingmassage verhoogt ook de weerstand en vermindert de gezwollenheid.

Honing moet vermeden worden bij honingallergie, zwangerschap, hoge bloeddruk en spataderen.

Rituelen

De specifieke massage wordt uitgevoerd door de kleverige eigenschappen van honing. Eenmaal toegediend op de huid, wordt de honing met de handen verspreid. De Honingmassage is perfect voor diepe weefsel massage.

Wat gebeurd er?

Honingmassage is een krachtige massage die de huid tijdelijk van normaal tot roze/ rood laat veranderen. Het versnelt het herstel van de spiertonus.

Het is bijzonder efficiënt op de huid:

 • De honing wordt direct in de huid geabsorbeerd
 • Honing voedt en vernieuwt de huid in de diepte. Uw huid wordt zacht en sterk
 • De methode van massage zorgt voor natuurlijke peeling en drainage
 • Honing verbetert de bloedsomloop en brengt zuurstof naar de weefsels onder de huid
 • Het verbetert de warmteregeling en heeft een positief effect op het gehele huidzenuwstelsel
 • Daarom is honingmassage een waardevolle boost in huidverzorging en herstel van de elasticiteit

Honing Massage

 • Honing Massage is een krachtige massage die de huid roze naar rood laat worden en werkt in het bindweefsel
 • Snel herstel van spier-tonus.
 • Diepgeworteld metabolisch vergif en afvalslakken worden losgemaakt en verwijderd
 • De honing wordt direct door de huid geabsorbeerd en geneest de organen
 • Honing vernieuwt en voedt de huid in de diepte. De huid is nooit zo strak en onweerstaanbaar zacht geweest
 • Honing stimuleert het zelf-helende vermogen van het lichaam
 • De methode van massage zorgt voor natuurlijke peeling, afvoer, verzorgt, verzacht en versterkt
 • Honing verbetert de circulatie en zuurstof in de weefsels onder de huid en in de spieren
 • Verbetert de warmteregeling in de huid en heeft een positief effect op het hele zenuwstelsel dat in de huid ligt
 • Honingmassage is zeer geschikt bij gewicht- en figuurcorrectie!
 • Honing Massage is een waardevolle boost in huidverzorging en herstel van de elasticiteit.

Deskundigen beloven dat in één tot anderhalf uur massageplezier niet alleen zal helpen om de kracht van je cliënt te herstellen, maar zal ook een belangrijke rol spelen in de verjonging en genezing van het lichaam.

Arabische massage trainingen

Je kunt kiezen of je de training wilt volgen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland of in Jordanië in de woestijn. Meer informatie over de locatie en de trainers Cathy, Hanneke en Brenda vindt je op deze pagina. Of neem persoonlijk contact met ons op.

Alle massages zijn dag-trainingen. Bij de prijs, rond de 150 euro is de lunch inbegrepen evenals water, thee en koffie. Je ontvangt bij iedere training een instructiemanual.