Ichthyosis vulgaris

La Cure, Ichthyosis vulgaris. www.brendasjordan.com
La Cure, Ichthyosis vulgaris. www.brendasjordan.com
 
Aangeboren afwijking van hyperkeratose, gekenmerkt door natuurlijk schilfering van de huid. De schilfering kan op het hele lichaam voorkomen met uitzondering van de handpalmen en voetzolen.
De kenmerken manifesteren zich meestal in de eerste of tweede jaar van het leven, de huid is door verminderde talg-en zweetklieren activiteit erg droog. Afhankelijk van het seizoen en de conditie, zal de ernst van de uitslag (witte, grijze en dunne afschilfering, of dikker, donkerder, zeer hoornachtige afschilfering) meer of minder zijn. Ichthyosis wordt ook wel visschubbenhuid of vissenhuid genoemd. Ichthyosis vulgaris komt regelmatig voor in combinatie met constitutioneel eczeem.

Je kunt ervoor kiezen om nadat de diagnose is gesteld dat het om Ichthyosis vulgaris, de gewone ichthyosis (er zijn meerdere soorten) gaat, om je huid te behandelen met natuurlijke producten met Dode Zee mineralen.

Meer over Ichthyosis op het blog

Behandelingen thuis 

Vooral Zout water baden en modderbaden zijn de gewenste therapie.
250 gram van “La Cure” Bath Salts opgelost in een bad geeft een ontspannend effect.
500 gram van “La Cure” Bath Salts opgelost in een bad voor een verfrissend effect.
1000 gram ‘La Cure’ Bath Salts opgelost in een bad voor een therapeutisch effect.

Neem aan het begin van de behandeling gedurende een week, per dag een therapeutisch bad van een half uur met de Bath Salts. Heb je geen bad dan kun je na het douchen (gebruik hiervoor de Dead Sea Mineral Salt Soap of de Dead Sea Mud Soap, deze reageren basisch en zullen de talg op de huid normaliseren) een lepel Bath Salts oplossen in een halve liter heet water en je daarmee helemaal afsponzen. Laat het zout in beide gevallen op de huid drogen en ga dan zonnebaden in de zon of op de zonnebank voor een half uur. Laat er een dag tussen, zodra je verbetering begint te zien. De huid daarna direct insmeren met Papaya Body Butter, Cooling Body Lotion of de Essential Moisturizing Cream.
Neem 3 keer per week een peeling met de Soothing Scrub Salt.
En 3 keer per week een gehele Black Mud wrap.
Voer regelmatig massages uit.

Lokale behandeling op de aangedane gebieden

2-3 keer per dag een zoutoplossing (1-2 eetlepels La Cure Bath Salts opgelost in 50 ml water) dep met een kleine handdoek of iets anders in de oplossing, breng de doek aan op de huid, wikkel het in folie en wikkel er een droge (warme) handdoek omheen en laat inwerken gedurende 30 minuten.
Spoel na met schoon water.
Plaatselijke pakking met Dode Zee Black Mud: Gedurende 1 week, dagelijks  de aangedane of pijnlijke plekken met Black Mud behandelen, dek af met folie en en wikkel er een handdoek omheen. Gebruik indien mogelijk de infra rood lamp en laat de pakking een half uur intrekken. Reinigen met spons of onder de kraan. Nabehandeling als hierboven.

De hoofdhuid kun je in de avond insmeren met Body Oil en de volgende dag wassen met Restoring- Refreshing of Claifying Mineral Shampoo. Wat heel goed werkt, ook tegen de jeuk is de hoofdhuid insmeren met Black Mud. Hier overheen wat huishoudfolie wikkelen zodat er warmte ontstaat en na 20-30 minuten intrekken goed uitspoelen en wassen met Restoring- Refreshing of Claifying Mineral Shampoo. Dit ritueel herhalen bij iedere haarwassing totdat de ichthyosis verminderd. Sla dan geleidelijk een wasbeurt over en minder zo steeds verder met de Black Mud behandeling.

Behandelingen met La Cure Dode Zee cosmetica

Onze schoonheidsspecialisten en masseurs laten u graag kennismaken met gezichts– en lichaamsverzorging van la Cure Dode Zee cosmetica. Er is een selectie aan behandelingen waarin zij u graag adviseert. Ook kan zij u behandelen en adviseren bij huidaandoeningen- en ziekten.